pire

Pire

Pireler nedir?

Pireler, sıcak kanlı hayvanlar üzerinde beslenen küçük, 6 bacaklı, kan emici, parazit böceklerdir ve evcil hayvanlarda en çok rastlanan dış parazitlerdir. Dünya genelinde 2200’ün üzerinde bilinen pire türü bulunmaktadır. Tüm pireler kanatsızdır bu nedenle başlıca hareket şekilleri sıçramadır. Oldukça uzun arka bacakları sayesinde kendi uzunluklarının 100 katına kadar sıçrayabilirler!

Pire, 2 – 6 cm boylarında küçük zararlı bir haşeredir. Pirelerin boyları yaşadıkları alanlara ve türlerine göre değişiklik gösterir. Pireler, genellikle kedi ve köpek başta olmak üzere birçok hayvan üzerinde yaşar. Evcil hayvanlar aracılığı ile de evlere, insanlara gelirler. Sıcağı sevdikleri için çok tüylü hayvanlarda daha fazla pire bulunur. Kan emerek beslenen bir canlıdır ve yaşamlarını devam ettirmek ve çoğalmak için kan emmek zorundadırlar. Pire kan emdiği andan itibaren yumurta bırakmaya başlayan ve çok çabuk çoğalan bir haşeredir.  Yumurtalarını, kan emdiği hayvanın kılları arasına veya evde yaşıyor ise bulunduğu yere bırakır.Pire ile mücadele etmek zor bir iştir. Pire zıplayarak hareket ettiği için, her yerde olabilir. Pire ilaçlama ile Pire ile mücadele ederken sıvı ve kokulu ilaçlar kullanılmalıdır. İlaçlama yapıldıktan 2 hafta sonra pire yumurtları için tekrar ilaçlama yapılması gerekmektedir. Çünkü pire yumurtaları ilk ilaçlamada hiçbir zarar görmezler. Bu yüzden pirelerin yumurtadan çıkmaları beklendikten sonra 2.ilaçlamaya ihtiyaç vardır. Yumurtadan çıkan yavru pireler kısa süre içerisinde olgunlaşır ve üremeye başlar. Oldukça hızlı çoğalan bu haşereden kurtulmak ancak profesyonel ilaçlama yaptırmak ile mümkündür.

Pirenin yaşam süresi nedir?

Tek bir pire köpeğiniz ya da kediniz üzerinde neredeyse 2 ay yaşayabilir! Pire istilaları kolayca kontrolden çıkabilir. Bunun nedeni pirelerin çok sayıda yumurta bırakmasıdır. Günde 40 ila 50 yumurta ile yaklaşık 50 gün içinde dişi bir pire 2000 yumurta üretebilir! Yaklaşık 2 gün gibi kısa bir sürede, pire larvaları yumurtadan çıkarak, zemin, halılar veya döşemelerdeki karanlık yerlerde saklanacaktır. Yetişkin pire dışkıları, kırıntılar, deri döküntüleri üzerinde yaklaşık bir hafta beslendikten sonra larvalar pupaya dönüşür. Pupalar oldukça uzun bir süre bu evrede kalabilirler. Bu döngü, bir hafta veya bundan bir süre sonra, pupaların yetişkin pireler haline gelmesi ve bir köpek ya da kedinin veya başka bir hayvan konağın yakınlarda olduğunu hissederek kozalarından çıkmaları ile devam eder. Döngü 12 gün kadar kısa bir süre olabileceği gibi 180 güne kadar uzayabilir ve ardından yeniden başlar.

Uzman teknisyenlerimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlama hizmetinde pire, fare, hamam böceği, karınca, tahta kurusu, kalorifer böceği, kara fatma, gümüş böceği, kulağakaçan, çıyan, örümcek, sinek, yaban arısı, akrep, tahta kurdu, kuş biti, yılan, lağım sineği, kör sinek, tespih böceği, kene gibi böcek-haşere ve kemirgenleri Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığının onaylı biosidal ilaçlarıyla gerçekleştirmektedir. İlaçlamada kullandığımız solüsyonlar; insan ve çevre sağlığına zararı olmayan, ekolojik dengeyi bozmayan, suda ve toprakta kolayca çözülmektedir


Sağlık Böcek İlaçlama olarak İstanbulun her iki yakasındaki  ilçelerinde hizmet vermekteyiz.


7/24 kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlamada kalıcı çözümler sunmaktayız. Her koşula ve yönteme göre, uygun formül ve formda (jel, sıvı, sisleme) ilaçlama yapmaktayız.

WhatsApp Telefon